Blog

Omgaan met honger

Als je aan het afvallen bent is de kans groot dat je te maken krijgt met een gevoel van honger. Omdat je minder calorieën consumeert dan je verbrand geeft je lichaam het gevoel van honger af, omdat het op die manier je wilt aanzetten om te eten. Honger hoort dus bij het afvalproces. Echter is het soms moeilijk om honger te negeren en accepteren. Daarom bij deze een aantal tips om het hongergevoel te onderdrukken of er beter mee om te gaan. 

  1. Eet zoveel mogelijk op vaste tijdstippen en met een regelmatig patroon. Je biologische klok stemt zich op die manier af op dat ritme. 
  2. Eet voedsel wat verzadigd zoals groenten of producten met veel vezels. Vooral groenten zitten weinig calorieën in en zorgt voor veel volume. Hierdoor zul je langer een vol gevoel hebben. 
  3. Drink genoeg water. Het advies wordt al vaak genoeg gegeven, maar water vult de maag ook waardoor het hongergevoel onderdrukt wordt. 
  4. Drink koolzuurhoudende (ligt/zero) dranken. Het koolzuur zorgt voor een vol gevoel. 
  5. Pak een kleiner bord. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van een kleiner bord ervoor zorgt dat je kleinere porties eet. 
  6. Slaap 7-9 uur per nacht. Slaaptekort zorgt voor een verstoord biologisch ritme en kan ervoor zorgen dat ook je honger gevoel / trek beïnvloed wordt. 
  7. Probeer stress te vermijden of er beter mee om te gaan. Stress zorgt ervoor dat je meer wilt gaan eten en trekt krijgt in lekkere dingen. 
  8. Maak soep! Soep bestaat uit water en vaak uit groente. Daardoor vult het aardig en zitten er vaak weinig calorieën in. 
  9. Zoek alternatieven voor de dingen die jij lekker vindt. In plaats van bijv. Ben & Jerry’s ijs kun je kiezen voor bijvoorbeeld Halo Top/ Oppo of Breyers ijs. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Post
Subscribe Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.